Author Topic: Dashboard with DCIs from multiple nodes not working  (Read 2573 times)

Anders

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 60
    • View Profile
Dashboard with DCIs from multiple nodes not working
« on: August 16, 2012, 04:22:13 pm »
Hi Victor,

(Sorry if this has already been reported, I've tried to search forum and the bug-tracker but haven't found anything that seems similar).

I'm not sure if this is the place where you'd like to have bug reports, but... I've recently tried to setup a Dashboard, with line-graphs of two DCIs, each DCI has a different source node and it does only seem to render the DCI from the last added node, instead of both.
If I add more DCIs from the same node (ex. the % value of toner level or similar), each value (from the same node) gets rendered as it is suppose to.

In my case, I have a printer environment, with two printers, I'd like to keep one graph with two lines for each printer, with the delta value of the amount of printed jobs on each printer. In my case, the dashboard only render one of the DCIs.

The NXMC version I verified this bug on is 1.2.2 and seems to behave the same way on Linux and in Windows.

Let me know if you need any more information.

Regards

Anders

Victor Kirhenshtein

  • Lead Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 7137
    • View Profile
Re: Dashboard with DCIs from multiple nodes not working
« Reply #1 on: August 16, 2012, 06:00:43 pm »
Hi!

Can you please send me screenshots of DCI configuration and dashboard configuration? It's definitely shouldn't behave this way, and I have working dashboards with multiple items from different nodes.

Best regards,
Victor

Anders

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 60
    • View Profile
Re: Dashboard with DCIs from multiple nodes not working
« Reply #2 on: August 17, 2012, 08:32:59 am »
Hi Victor,

It seems a good night sleep actually helped me to find the root cause of this bug... If the "display name" in data sources is identical of two or more monitored DCIs, the dashboard seems to get confused and only display one of them :)

As soon as I added some prefix at the end to differentiate the two sources, each of them show up in my chart.

Regards

Anders

Victor Kirhenshtein

  • Lead Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 7137
    • View Profile
Re: Dashboard with DCIs from multiple nodes not working
« Reply #3 on: August 17, 2012, 11:18:20 am »
Hi!

Just checked - yes, there is such bug. Fixed now, version 1.2.3 will work correctly.

Best regards,
Victor

Anders

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 60
    • View Profile
Re: Dashboard with DCIs from multiple nodes not working
« Reply #4 on: August 17, 2012, 11:42:41 am »
thank you!