Author Topic: Disk usage in tube chart, max value setting missing  (Read 3289 times)

AnRkey

  • Newbie
  • *
  • Posts: 20
    • View Profile
Disk usage in tube chart, max value setting missing
« on: October 31, 2013, 12:28:00 pm »
Hi,

I'm trying to create a tube chart for the disk usage on each of my servers. When I use a dial chart for CPU usage, there is a maximum value field that I can fill. I don't see this in the tube chart config.

I'm using the instructions for creating the DCI given here: https://www.netxms.org/forum/configuration/configure-certain-servers-to-monitor-disk-space-using-netxms/

I found the missing disk.free value by reading this: https://www.netxms.org/forum/configuration/disk-parameters-missing/msg7205/#msg7205

When I add the newly created DCI for the disk C: to the tube chart then I don't see a field to add the maximum value like when I did the dial chart. Is this how it should be or is there another way to get the tube chart to render relative to the maximum value of 100%? The numbers on the left of my chart that indicate percentage don't go all the way to 100%. I've attached a screenshot to show the issue.

Regards,

R

Victor Kirhenshtein

  • Lead Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 7037
    • View Profile
Re: Disk usage in tube chart, max value setting missing
« Reply #1 on: November 01, 2013, 08:25:21 pm »
Hi!

Currently upper limit for bar/tube chart is determined by max value of added elements. I'll add a feature request for setting custom max value for chart.

Best regards,
Victor

AnRkey

  • Newbie
  • *
  • Posts: 20
    • View Profile
Re: Disk usage in tube chart, max value setting missing
« Reply #2 on: November 02, 2013, 09:13:53 am »
Hi!

Currently upper limit for bar/tube chart is determined by max value of added elements. I'll add a feature request for setting custom max value for chart.

Best regards,
Victor

Can the max value be set on the element somehow and if so how? If not, what is the recommended way to display the value of the percentage of a volume's space that is used?

I was considering using a dial, but then it would look like the CPU dials and this might be confusing to the users.

Regards,

R

Tatjana Dubrovica

  • Global Moderator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 268
    • View Profile
Re: Disk usage in tube chart, max value setting missing
« Reply #3 on: February 26, 2014, 03:07:32 pm »
Hi,

Since 1.2.12 for tube and line chart can be set range for y axis.
Range can be set on the main chart preference page.

AnRkey

  • Newbie
  • *
  • Posts: 20
    • View Profile
Re: Disk usage in tube chart, max value setting missing
« Reply #4 on: February 26, 2014, 07:43:23 pm »
Shweet, I'll take a look tomorrow at work.