NetXMS Support Forum

Please login or register.

Login with username, password and session length

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - 91jme

Pages: [1]
1
Hi all,

For anybody reading, I think I've fixed the issue. Seems to have been the firewall; I'll list all the troubleshooting steps anyway just in case they help anybody else:

Noticed Java listening on tcp6 (IPv6), switched Java to bind to IPv4 using this command:
export _JAVA_OPTIONS="-Djava.net.preferIPv4Stack=true"
I could't telnet to the server on 4710, which lead me to look at the firewall.
Allowed all traffic on the local interface with the following:
firewall-cmd --permanent --zone=trusted --add-interface=lo
Restarted the reporting engine and netxmsd, waited around 30 seconds and the Report Server perspective loaded correctly:


2
Installation / Re: installing on Centos 7
« on: October 30, 2018, 04:21:34 pm »
You may find the directory is actually "/usr/local/lib/netxms/".

Thanks for the suggestion. I took a look, and there is a .ddr file, but this doesnt seem to be the DB file. (I have attached screenshot)

I havent changed any settings regarding the DB.

Any other suggestions?

Have you already tried starting the daemon as root? "sudo /usr/local/bin/nxagentd -d"?

3
Do you have EnableReportingServer=1 in netxms server configuration(netxmsd.conf)?
This section describes possible additional configuration options: https://www.netxms.org/documentation/adminguide/reporting.html#netxms-server

Hi Tatjana, yes I have the Reporting Server enabled. You can see the configuration option on my third screenshot of the netxmsd.log output:

Quote
name=EnableReportingServer value="1"

4
Installation / Re: installing on Centos 7
« on: October 29, 2018, 05:39:57 pm »
You may find the directory is actually "/usr/local/lib/netxms/".

5
Hi all,

Attempting to get the Reporting Server set up at the minute and can't seem to get past this final hurdle.

Running 2.2.10 on CentOS 7 x64, kernel 3.10.0-862.14.4.el7.x86_64

I've followed instructions here for setup: https://www.netxms.org/documentation/adminguide/reporting.html.

I used the .sql files from https://git.netxms.org/public/reporting-server.git/tree/HEAD:/sql/mysql?js=1 to create the required tables (links in wiki are dead).

Reporting Server seems to start and listen correctly:



Reporting Server is enabled in NetXMS Server however when trying to load the Reports view the following error is received:



I've checked netxmsd.log with debug at 9 and the only reference I can find to Reporting Server is a message that the connector has started:



/usr/local/etc/netxmsd.conf contains the following:



/opt/nxreporting/conf/nxreporting.xml contains:

Code: [Select]
<config>
  <workspace>/opt/nxreporting/workspace</workspace>
    <netxmsdConfig>/usr/local/etc/netxmsd.conf</netxmsdConfig>
    <smtp>
        <server>127.0.0.1</server>
        <from>noreply@netxms.org</from>
    </smtp>
</config>

Any help or tips on troubleshooting this would be greatly appreciated.

Pages: [1]